[vc_row][vc_column][cz_title css_animation=”fadeInDown” id=”cz_66833″ cz_title=””]قبل از شروع مصرف این دارو، برگه راهنما را به طور کامل مطالعه نمایید.


متفورمین چیست و به چه منظوری استفاده می شود؟

متفورمین به عنوان کاهنده قند خون در درمان دیابت نوع دو (دیابت غیر وابسته به انسولین) بکار می‌رود.

اگر شما دارای اضافه وزن هستید، مصرف متفورمین هیدروکلراید در دراز مدت باعث پیشگیری از بروز دیابت و همچنین کمک به کاهش وزن می شود.

همچنین این دارو در درمان سندرم پلی کیستیک نیز تجویز می شود.


انچه قبل از شروع مصرف متفورمین باید بدانید:

 از مصرف این دارو بپرهیزید :


هشدارها و احتیاط ها :

اسیدوز لاکتیک :

متفورمین هیدروکلراید ممکن است یک عارضه بسیار نادر اما خطرناک به نام اسیدوز لاکتیک ایجاد کند که باید سریع درمان شود، این عارضه در افرادی که دچار اختلالات کلیوی هستند شایع تر می باشد.

همچنین خطر ابتلا به اسیدوز لاکتیک با دیابت کنترل نشده، عفونت های شدید، گرسنگی طولانی مدت، مصرف الکل، کم آبی بدن، مشکلات کبدی و هر شرایط دیگری که باعث کمبود اکسیژن در بدن شود بیشتر می شود.


تداخلات دارویی :


.بارداری و شیردهی :

در صورت قرار داشتن در دوران بارداری و یا شیردهی قبل از مصرف این دارو نظر پزشک خود را جویا شوید.


رانندگی و کار با ماشین آلات حساس :

متفورمین هیدروکلراید به تنهایی باعث افت قند خون نمی شود، این به این معناست که این دارو تاثیری در رانندگی و کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارد، ندارد.

ولی در صورت مصرف متفورمین همراه با سایر داروهای کاهنده قند خون، احتمال افت قند خون وجود دارد، در صورت مشاهده علائمی نظیر سرگیجه، تعریق و بی حالی از رانندگی خودداری نمایید.


مقدار و نحوه مصرف :

 بزرگسالان

در صورت مصرف متفورمین تنها :

در ابتدا ۵۰۰ میلیگرم معادل یک قرص دوبار در روز همراه صبحانه و ناهار سپس در صورتیکه نیاز باشد پزشک در طول هفته دوز دارو را افزایش می دهد و به مقدار ۵۰۰ یا ۸۵۰ میلیگرم دو یا سه بار در روز همراه غذا می رساند.

متفورمین همراه با سایر داروهای کاهنده قند :

پزشک دوز هر دارو را اندازه گیری می کند.

متفورمین همراه با انسولین :

ابتدا ۵۰۰ میلیگرم یک بار در روز سپس پزشک در صورت نیاز دوز دارو را افزایش می دهد . کودکان بالای ۱۰ سال : ۵۰۰ میلیگرم دو بار در روز همراه صبحانه و عصرانه و در صورت نیاز پزشک دوز دارو را افزایش می دهد.

کودکان زیر ۱۰ سال

مقدار داروی مورد نیاز کودکان فقط توسط پزشک تعیین می شود.


عوارض جانبی :


عوارض شایع متفورمین:
تهوع ، استفراغ و اسهال خصوصاً در ابتدای شروع درمان با این دارو ممکن است رخ دهد. جهت جلوگیری از آن، دارو را همراه یا بلافاصله پس از غذا مصرف کنید. معمولاً پس از چند روز مصرف، بدن شما به دارو عادت می کند و این عارضه برطرف می شود. با این حال در صورت شدید یا ادامه دار شدن این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.
در صورت ابتلا به اسهال نیز از آب و مایعات به مقدار کافی استفاده نمایید.
در صورت احساس طعم غیر طبیعی در دهان، کاهش اشتها و درد شکمی ادامه دار، به پژشک خود مراجعه نمایید.


عوارض نادر اما مهم:
پزشک ممکن است در مورد عوارض مهمی که در صورت بروز مشکلی به نام اسیدوز لاکتیک ایجاد می شود، به شما اطلاعاتی دهد. احتمال بروز این عارضه بسیار کم می باشد اما بدلیل اینکه رسیدگی و درمان هرچه سریع تر این وضعیت واجب است، در صورت بروز علائمی همچون تهوع ، بی حالی یا خستگی شدید، تنگی نفس یا نفسه زدن (کوتاه و بریده نفس کشیدن)، احساس بوی الکلی یا میوه ی فاسد شده در دهان، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید.


شرایط نگهداری :

[/cz_title][/vc_column][/vc_row]